Igår, torsdagen den 18 april, invigdes Livrustkammarens utställning, Bilder av Kristina. Hon - Hundratals år före sin tid!

Ett värdigt välkomponerat program hade avstamp i högtidliga Rikssalen på Kungliga Slottet. Salen var överfylld med andäktigt lyssnande gäster som fick ta del av det gedigna programmet. Tal blandades med finstämd och känsloladdad musik. Håll öronen öppna för den unga cellisten Linnea Olsson, även sångerska och kompositör. En röst, ett instrument berörde.

Prinsessan Christina , Fru Magnusson invigde utställningen med ett innehållsrikt och personligt tal om hennes relation till sin namne. Tillsammans med andra prominenta talare trollbands vi av historien om Drottning Kristina. Och efteråt var det en ringlande kö för att komma in till Livrustkammarens utställning och mingel. Se utställningen!

En snabb sammanfattning -År 1626-1689

Barnet som aldrig fick vara barn. Gustav II Adolfs dotter. Kvinnan som kröntes till kung. Protestanten som blev katolik. Drottningen som lämnade sin tron. Kvinna eller man? Kulturell, andlig och politisk. En ikon för kvinnans frigörelse.

Källa: Livrustkammaren