År 2010 passerade tre bilder av Marilyn Monroes röntgade bröstkorg under klubban. En ung läkare behöll röntgenplåtarna, som togs av filmikonen under en sjukhusvistelse i november 1954, och gav dem sedan i arv till sin dotter. Plåtarna såldes för drygt 400 000 kronor.

Marilyn var, och är fortfarande en av hollywoodhimlens starkast lysande stjärnor med ett ansikte som främst tack vare Andy Warhols reproducerade silkscreentryck pryder butiksinredningar och vardagsrumsväggar över hela världen. Inte konstigt att hennes röntgenplåtar fick ett sådant saftigt slutpris.

John Lennon. Image: barnebys.com John Lennon. Image: barnebys.com

Är man ens ett sant Beatles-fan om man inte är beredd att lägga över 220 000 spänn på John Lennons kindtand. Beatleslegenden ska ha gett en av hans tänder till sin tidigare hushållerska Dot Jarlett under 1960-talet.

En märklig gåva för de flesta, men tanden behölls inom familjen tills den såldes år 2011 för denna ansenliga summa.

Winston Churchill. Bild: winstonchurchill.org Winston Churchill. Bild: winstonchurchill.org

Mer tänder! År 2010 var det Storbritanniens kanske mest kända politiker Winston Churchills gaddar som såldes till högstbjudande. Tandprotesen, som var specialutformad för att bibehålla Churchills igenkänningsbara läspande, såldes för motsvarande 176 224 svenska kronor.

Protesen bevarade inte bara premiärministerns distinktiva stämma, utan spelade även en tydlig roll i Churchills viktiga tal som ingöt hopp och mod i Storbritanniens invånare i en tid av våld, krig och kaos. Detta är sannerligen en liten bit brittisk krigshistoria.

Napoleon Bonapartes hår. Bild: Catawiki Napoleon Bonapartes hår. Bild: Catawiki

Kanske en av de mer häpnadsväckande auktionsförsäljningarna inom kategorin knopp och kropp, är ett enda litet hårstrå från Frankrikes förste kejsare Napoleon Bonaparte. Hårstrået var ca. 4 millimeter långt och såldes via Catawiki år 2015 för nästan 24 000 kronor.

Håret sägs ha klippts av en läkare år 1817 och gavs till engelska kaptenen O'Meara att leverera till hans familj. Håret såldes 200 år efter slaget vid Waterloo där Napoleon besegrades och gick i exil till ön St Helena.

Hitta mer historiska och inte lika historiska föremål från Catawiki på Barnebys!

Har du något du vill sälja på Catawiki? Ta reda på hur enkelt det är här!