På Fellows smyckesauktion som går av stapeln imorgon, den 14 juni, finns det flera spektakulära höjdpunkter.

Den här guldbroschen med diamanter från tidigt 1900-tal är minst sagt iögonfallande. Broschen tros vara gjord för att fira minnet av Kung Edward VII kröning. I mitten finns en diamantkrona med en rosenslipad diamant omgiven av rubin- och demantoiddekorationer.

En annan höjdpunkt är ett par sengeorgianska silverörhängen i 18 karat guld. De droppformade smaragderna omges av diamanter.

Auktionens alla minnessmycken är imponerande. Till exempel finns en klockuppdragare dekorerad med ett diamantmonogram, omringat av pärlor över ett fantastiskt hårvävsarbete. På baksidan avbildar hårarbetet en tårpil, ett utsökt exempel på ett svunnet hantverk.

Ett av de mest färgsprakande föremålen, och ett av Barnebys favoritföremål är ett halsband i egyptisk stil med en Horus i korall, turkos och lapis lazuli tillsammans med ett matchande länk med pärlor i samma färger. Horus var en viktig och gammal fornegyptisk himmelsgud som ofta avbildades som en örn med en röd och vit krona som representerade hela det egyptiska riket. Det finns även två ankh-hieroglyfer i rött under Housavbildningen, en symbol som representerar livet. Om färgerna och symboliken i detta halsband inte får dig att känna dig kunglig, ja då vet vi inte vad...

Här hittar du hela Fellows katalog, men skynda, auktionen avslutas den 14 juni!