Då Auktionsverket i Karlstad håller Vårens Kvalité erbjuds inte mindre än 17 verk av Lars Lerin, skapade i såväl olja som akvarell och träsnitt. Lerins konst skildrar ofta dennes resor runt om i världen och han räknas idag till en av Nordens främsta akvarellister och har ställt ut i separat- och samlingsutställningar inom såväl Norden som övriga världen.

 

Konstkategorin i övrigt erbjuder inte mindre än 178 konstverk, av bland andra Gustaf Fjaestad, Ragnar Sandberg och Bengt Lindström. Auktionens dyraste målning är en akvarell av Stefan Johansson, målad omkring år 1930. Verket skildrar klaravikssidan mot nuvarande sommaro, då Älvgatan var under uppbyggnad, varför den fått titeln "Ofullbordat Landskap". Tavlan har varit i samma släkts ägo sedan den målades.

 

En annan stor kategori är möbelkategorin med närmare 300 utrop. Vi hittar där en matgrupp av Erik Chambert, som anses vara en av Sveriges främsta möbelarkitekter tillika en framstående konstnär och textilkonstnär. ”Ett vackert rum skall vara som ett landskap fullt med blommor och vara så neutralt så det passar varjehanda kläder och till ett strålande intellekt”, berättade Chambert. Denna Art Deco-grupp blir pricken över i:et i vilket rum som helst.

 

Populärast i kategorin porslin och keramik tycks onekligen och föga förvånande vara Lisa Larson. Hennes verk har redan nu nått höga bud, däribland för skulpturen "Guldträd" samt för sina verk i serien 'Stora zoo' och 'Tripp, trapp, trull'. Den sistnämnda gjordes i en mycket begränsad upplaga, varför den kommit att bli en rarietet bland samlare.

 

Sist men inte minst vill vi slå ett slag för denna, onekligen coola, motorcykel. Det är en så kallad Zundapp Bella Scooter från 1955, med ett utropspris på 30.000-40.000 kronor.

 

Samtliga föremål i Vårens Kvalite hos Auktionsverket i Karlstad hittar ni hos Barnebys