Alla vet vi vad Lauritz.com är. Vad däremot inte alla känner till är att Lauritz.com nu finns mitt i Stockholm City.

När Stockholmarna precis trott att de sett den sista gallerian resas, restes en ny - MOOD Stockholm. Mitt i stan. På Norrlandsgatan har man gjort om ett kommersiellt omöjligt hörn till Sveriges mest spännande och internationella galleria. En stilistisk fullträff, där Lauritz.com visar en del av sitt utbud i en tillfällig "pop up store". Efter att ha fått designivern mättad, går man förslagsvis till nyöppnade Boqueria för att äta ljuvlig tapas. Det är gänget bakom Vassa Eggen, Albert & Jack´s och Tennstoppet som nu tycker att det är dags för stockholmarna att lära känna riktig spansk mat, så som den serveras i Spanien.

Personligen föll jag för två skålformade fåtöljer i naturfärgat läder lindat runt en stomme av stålrör, från 1950-talet.

Fram till sista juni kan man alltså se, vrida och vända på föremålen som normalt annars visas på Slakthusgatan 22 i närheten av Globen. Just nu har man ett samarbete med 17 Swedish Designers, som ursprungligen är ett samarbete mellan Svensk Form och 17 olika svenska framstående formgivare, såsom Nina Jobs, Anna Kraitz, Lena Bergström med flera. Lauritz.com visar nu delar av utställningen som turnerat runt över två kontinenter sedan 2007 tack vare stöd från Svenska Institutet, UD och inte minst The Barbro Osher Pro Suecia Foundation. Delar av utställningen kommer att auktioneras ut efter den 10 april till förmån för svenska formgivare.

När både Stadsauktion och Auktionskompaniet lämnade innerstan för några år sedan fick nätet ersätta besöken. Att åter hitta ett vitalt rum för auktioner mitt i stan känns som ett väldigt fräscht och inbudande grepp. Kanske något att tänka på som en långsiktig lösning?

Taggar