Skånes Auktionsverk håller imorgon onlineauktion med start klockan 18, men redan idag kl 13 har ni möjlighet att gå på visning eller titta igenom deras onlinekatalog. Auktionen bjuder bland annat på vackra smycken, möbler, silver, kinesiskt porslin, konst och textilier.

Leksaksbil. Plåt. Brandbil. JDN, Tyskland, 1900-talets mitt. Utropspris: 300 SEK.

Vi passade på att fråga Joakim Karlsson, som är ansvarig över månadsauktionerna på Skånes Auktionsverk, om vilka höjdpunkter vi har att se fram emot i morgondagens auktion.

Till denna auktion har vi fått in en leksaksamling från 1950- 60-talet, med många spännande föremål som vi tror kommer locka såväl samlare som de som kanske känner igen sin favoritleksak från barndomen.

Vilken kategori brukar vara den mest populära?

Det brukar framförallt vara modern design som lockar mest. Många är förtjusta i dansk design och i välkända namn som Stig Lindberg och Hertha Bengtsson.

Tittar man på er hemsida kan man se att en fana med motiv av Lenin, är det mest populära föremålet just nu. Varför är det så tror du?

Dels kan det nog bero på OS som precis har avslutats i Sotji och dels så finns det många som tycker att det är spännande med Lenin, kommunismen och Kalla kriget. Bland samlare kan vi se att just föremål från Sovjetunionen är högintressanta och populära.

Mekanisk leksak. Plåt. Militärmotorcykel med sidovagn. Kellermann. 1930/40-tal. Utropspris: 300 SEK.

Fana Sovjetunionen. Motiv med Lenin. Utropspris. 300 SEK:

VÄGGRELIEF, LISA LARSON Glaserat stengods. Kattmotiv. Utropspris: 300 SEK.

FIGURIN, DAHL JENSEN Allmogeflicka med svepask.Utropspris: 300 SEK.

BARNSTOL Björk. 1800-talets mitt. Utropspris. 300 SEK:

Kommentera