En helt klart fantastiskt möjlighet har öppnats upp för Game of Thrones-fans nu när det irländska slottet Gosford Castle är ute på marknaden. Serietittare kanske bättre känner byggnaden som Riverrun, familjen Tullys säte och vore ett mycket imponerande hem för den som kan tänka sig att spendera 656 400 dollar på en ny bostad.

Foto via Masion Real Estate. Foto via Masion Real Estate.

Slottet ritades av den brittiska arkitekten Thomas Hopper och uppfördes av Gosfords andra greve, Archibald Acheson. Slottet, som stod klart år 1859 styrdes av familjen Acheson fram till år 1921.

Foto via Maison Real Estate. Foto via Maison Real Estate.

Under decennierna som förflutit sen dess har slottet tjänat flera syften. Under andra världskriget användes byggnaden som tillflyktsort för brittiska soldater för att sedan användas som lagringscentral för den irländska staten.

Slottet har 10 sovrum, 15 badrum, 6 privata lägenheter, flera uthus samt ett antal väl tilltagna trädgårdar – utrymme nog att inspirera den nya ägaren, som är fri att modifiera, renovera och bygga om egendomen efter behag.

Foto via Maison Real Estate. Foto via Maison Real Estate.

År 1983 öppnade en familj från Belfast hotellverksamhet på Gosford, men kostnaderna för att driva en sån anläggning var allt för höga och projektet föll igenom. Under ett par år stod egendomen övergiven och slottet vandaliserades flera gånger, tills familjen bestämde sig för att sälja Gosford år 2010. Tack vare ett initiativ från den irländska staten renoverades slottet grundligt tre år senare, innan producenterna från Game of Thrones fick upp ögonen för egendomen. Under seriens tredje säsong syns Gosford Castle vid flera tillfällen och utgjorde Riverruns exteriör.

Att kalla Riverrun sitt nya hem vore inte det sämsta som kunde hända, eller hur? Och om du skräms av slottets storlek – tänk på airbnb-möjligheterna!

Gosford Castle säljs till högsta budgivare via Maison Real Estate.