Lisa Larson, 1958 Lisa Larson, 1958

Lisa Larson är inte bara en av Sveriges mest hyllade formgivare, hon är även vida eftertraktad på auktion. I fjol visades hennes verk i den retrospektiva utställningen Lisa Larson – Sextio år med keramik på Röhsska i Göteborg och året dessförinnan höll hon en hyllad och mycket välbesökt utställning i Japan.

LisaFebruari2016 LisaFebruari2016

Sedan 1950-talet har Lisa Larsson hunnit med att rita otaliga serier där återkommande teman varit systerskap, moderskap och familjeliv. Det är dock inte bara hennes stengodsfigurer som vunnit folkets kärlek, på senare tid har hon även gjort charmiga teckningar och grafik tillgänglig för sin stora beundrarskara. Och Lisa, ja hon arbetar fortfarande vidare med samma energi trots sina aktningsvärda 85 år.

Lisa Larsons lejon Lisa Larsons lejon

Som en hyllning till Lisa Larson har Bookbinders Design låtit två av hennes mer kända ledsagare genom åren, den randiga katten Mikey och hennes ikoniska lejon, pryda vårens skrivböcker.

I samarbete med Bookbinders design har Barnebys fått möjlighet att tävla ut fem exemplar i valfri färg. För att vara med och tävla behöver du svara rätt på följande fråga:

Vad heter de fem ABC-flickorna i förnamn?

Maila rätt svar till tavling@barnebys.com senast den 11 juni.

Böckerna kommer i två olika utföranden per motiv och finns i färgerna blå, grå, beige, gul, röd och turkos. Samtliga färger och omslag hittar ni HÄR! Du får själv välja färg på din bok. Lycka till!

Böcker med Lisa Larson-motiv från Bookbinders Design Böcker med Lisa Larson-motiv från Bookbinders Design

Om Bookbinders design

​Bookbinders Design är ett svenskt företag som designar och producerar bland annat vävklädda skrivböcker, fotoalbum, pärmar, kalendrar och boxar i en mängd färger och av hög hantverksmässig kvalitet. Bookbinders Design har 12 konceptbutiker och 28 shop-in-shops runt om i världen och deras produkter finns i ett brett spektrum av material, storlekar och färger. Genom deras tjänst Tailor Made gör de dina produkter personliga redan i butik och präglar namn, text och logotyper efter ditt önskemål.

Taggar