Tillbaka efter veckor utan täckning för varken mobil eller dator. Skönt? Ja, trots att jag kanske borde svara nej så blir svaret ja. Istället har jag besökt några av alla loppisar som Gotland har att erbjuda sommartid.

Faktum är att det nästan gått inflation i ordet loppis denna sommar. Lika stressande det kan vara, att vara ständigt uppkopplad med alla tekniska prylar, lika stressande är det att försöka hinna med alla loppisar för en sådan som jag, som ploppar upp likt de gula kantarellerna gjorde tidigare i somras. Årets sommartrend var nog ändå alla loppisskyltar som ska se så genuina och hemmaklottrade ut som möjligt. Antalet loppisskyltar konkurrerade med antalet Blå Eld i dikesrenen åtminstone när man åker runt på de vackra goltändska vägarna.Det är bara konstatera att loppis verkligen är poppis.

Om det blev några fynd? Mest leksaker, tidningar och gamla böcker fyllde bilen, men en och annan pryl som dyker upp på någon av höstens nätauktioner blev det till slut även om det blir allt mer sällsynt. Och i ärlighetens namn är frågan om inte bensinpengarna äter upp de eventuella överskotten vid försäljning, men kul var det i alla fall.

 

Taggar