Barnebys har valt ut några prisvärda verk hos Saatchi Art av några kommande stjärnor i konstvärlden.

Koen Lybaert, Giverny 028 [Abstract N° 1567].

Samtidskonstnären Koen Lybaert föddes 1965 i Wilrijk i Belgien och är mest känd för sin abstrakta konst och landskapsmålningar i olja. Tekniken han använder består av att lägg många lager färg på canvas för att åstadkomma en kompakt, utstuderad och långsamt fördjupande blandning av överlappande färger och former. Med inspiration från skogar, sjöar, berg, hav och ödsliga landskap skapar han abstrakta bilder av naturen. Målningarna i olja baseras på hans egna fotografier som han tagit under vandringar och resor. Fotografierna målar han sedan över och använder dem på så sätt som grund till nya verk.

Tim Hallinan, Untitled No. 43 Tim Hallinan, Untitled No. 43

Tim Hallinans geometriska färger är inspirerade av arkitektur och stadsmiljöer. Skapandeprocessen beskriver han som följande: "Istället för att börja på en ny canvas och låta idéerna ta form därifrån, skrapar jag bort gamla färglager och målar nya ovanpå. Jag fortsätter på samma sätt tills målningen jag haft i huvudet har tagit form på duken. Själva arbetet med att skrapa bort och lägga nya lager ger ibland mina idéer helt nya riktningar, vilket resulterar i en målning som bara svagt påminner om tanken jag hade från början. Lagren är en avbild av min tankeprocess, de visar tidigare versioner av målningen och blir också det slutgiltiga verket."

Fotografen Stephanie Vovas föddes i Massachusetts men är numera bosatt i Los Angeles. Hon är besatt av 1970-talets stil och kultur och av teman som förvandling och glamour. Vovas har vunnit otaliga priser, däribland American Photography 29, 31, Prix de la Photographie Paris, och PDNs Faces. Hennes verk har publicerats i Creative Block by The Jealous Curator, Playboy och flera andra stora magasin.

Ieva Baklane, "Rio house". Ieva Baklane, "Rio house".

Innan hon flyttade till Kanada 2002 ställde den lettiska konstnären Ieva Baklane ut i både sin hemstad Riga, i Berlin och i Rom. Ieva Baklane arbetar med både abstraktion och realism, och den abstrakta linjen i hennes verk säger hon komma från det faktum att hon "alltid velat bli arkitekt, men aldrig följt den drömmen".

Utbildningen i klassisk konst har gett grogrund för det abstrakta i hennes arbete, och de korta somrarna i Lettland har gjort att hon sökt inspiration från Italien, Spanien, Mexico, Kalifornien och Florida.

Dean West bor och verkar i New York, men är ursprungligen från Australien. Han är mest känd för sina invecklade och iscensatta fotografier som tar vardagliga situationer till nivåer bortom den realistiska verkligheten.

Med en digital skärpa och konstnärlig vision utöver det vanliga är Wests noggrant koreograferade scener och karaktärer tydliga exempel på varför denna talangfulla fotograf har fått mycket uppmärksamhet.

Hans verk har ställts ut på betydelsefulla institutioner världen över, bland annat på Columbus Museum of Art (2012), Faneuli Hall Museum of Boston (2015), Paris Expo Porte De Versailles (2015), Puls 5 Gallery i Zürich och Discovery Times Square Museum i New York City (2014). 2008 blev West en av Saatchi & Saatchi's topplista över 100 konstnärer på uppgång. Wests arbete finns i några av de mest prestigefulla samlingarna av samtidskonst, bland annat i Sir Elton Johns samling.

 

All konst hos Saatchi Art hittar du hos Barnebys.