Idag lottar Barnebys ut en tredje bok i samarbete med Sveriges Allmänna Konstförening (SAK). SAK startade 1832 och har sedan dess betytt väldigt mycket för konsten i Sverige. Innan SAK startade var tillgången till den svenska samtidskonsten i stort sett obefintlig för allmänheten. Deras huvudsakliga uppgift är att stödja svensk samtidskonst och köper årligen in ett stort antal verk av nu aktiva konstnärer. Konstverken lottas sedan ut till SAK:s medlemmar.

Tova Mozard arbetar med fotografi, video och film. Hon har ett intresse för självpåtagna eller tilldelade roller i förhållande till verklighetens förutsättningar och möjligheter. Genom hennes verk skapas en ofrånkomlig känsla av skevhet och förundran hos betraktaren för det som spelas upp framför dem. I boken "Ghost Light" presenteras Tova Mozards konstnärskap för första gången i större utsträckning. Förutom ett väl tilltaget bildmaterial innehåller boken två texter. En essä av den tyska konstkritikern Jörg Heiser samt ett samtal mellan Tova Mozard och dramatikern Suzanne Osten. Boken gavs ut 2013 i samarbete mellan SAK och Bokförlaget Arena.

För chans att vinna SAK:s årsbok ifrån 2013 svara rätt på frågan:

Detta fotografi av Kjartan Slettemark auktioneras i dagarna ut hos det norska auktionshuset Blomqvist. Men vad är utropspriset? Svaret hittar ni så klart på Barnebys.

Skicka svaret till tavling@barnebys.com senast den 14 december.