Konstnären Paul Critchleys primära intresse är att måla interiörer och exteriörer. Det som särskiljer honom ifrån andra konstnärer är dock att han inte målar på en platt canvas. Istället har Critchley valt att framhäva de irreguljära formerna som finns hos interiörer och exteriörer. Critchley använder sig därför av oregelbundna ytor att måla på. Genom att göra så framställer han multipla synvinklar och perspektiv i sina målningar. Istället för att måla ett tvådimensionellt hörn på en platt canvas till exempel, målar Critchley hörnet på en svängd canvas. Ytan blir således en integrerad del av målningen och Critchley låter formen bestämmas av motivet.

Boken "Paul Critchley: Paintings" är den andra boken om Critchleys oregelbundna målningar och behandlar olika teman såsom interiör, hörn, balkonger och landskap. Introduktionen består av texter av bland annat den brittiska konstnären Patrick Huges och den spanska kritikern och konsthistorikern José Carlos Suárez.

Vill du läsa mer om Paul Critchleys konstnärskap? Ta då chansen att vinna boken genom att svara på frågan: Denna oljemålning av Bengt Olov Abrahamsson auktioneras ut av Metropol Auktioner. Vad är målningens utropspris?

Skicka svaret till tavling@barnebys.com senast den 18 december.