Madonna säljer en målning ur hennes omfattande konstsamling. Pengarna för tavlan går till hennes stiftelse Ray of Light för att stödja flickors skolgång i Afghanistan.

Målningen är målad av Fernand Legér 1921 och har den passande titeln Trois femmes à la table rouge. Verket ingår i en serie som skildrar tre kvinnor tillsammans med stilleben, som konstnären inledde 1920. Utropet är 5-7 miljoner dollar på Sotheby´s Impressionist & Modern Art Evening Sale den 7 maj. Det är första gången målningen är ute på auktion sedan 1990 då Madonna köpte den på Sotheby´s.

- Jag har en stor passion för konst och en stor passion för utbildning. I samarbete med Sothebys, skulle jag vilja dela dessa två passioner. Jag har valt att auktionera denna målning som heter "Tre kvinnor" av Fernand Léger och donera alla intäkter för att stödja flickor utbildningsprojekt i Afghanistan, Pakistan och andra länder där kvinnlig utbildning är sällsynt eller obefintliga. Jag kan inte acceptera en värld där kvinnor eller flickor skadas, skjuts eller dödas för att de går i skolan eller bedriver undervisning i flickskolor. Vi har inte tid att vara självbelåtna. Jag vill byta något värdefullt mot något ovärderligt - utbildning av flickor! Kunskap är makt. Låt oss förändra världen, skriver Madonna i ett utlåtande om försäljningen av den dyrbara målningen.

 

Taggar