Bruun Rasmussen

En något större wegnerpjäs hittar du i fåtöljen Papa Bear från 1951 i teak, ek och ull.

Bruun Rasmussen erbjuder även en hel del härlig keramik den 15 maj. Vi gillar Eva Stæhr-Nielsen runda former och robusta känsla. Framför allt denna tekanna i gråvit glasering med handtag i rotting och bambu. Eller varför inte en karaff i turkosa, gröna och bruna toner.

Hitta mer från Bruun Rasmussen här!

Auktionskammaren i Vätterbygden

Josef Frank är en de mest eftersökta namnen på Barnebys, endast slagen av Lars Lerin. Inte konstigt med tanke på det enorma avtryck hans livsverk satte på design och formgivning världen över. Auktionshuset i Vätterbygden erbjuder några av Franks tidlösa lampor till hugade spekulanter. Bland annat Den lilla kamelen formgiven år 1936 för Firma Svenskt Tenn.

Josef Franks Smycket, även den från 1936, finns ute till försäljning.

svensk tenn lampor svensk tenn lampor

Hitta mer från Auktionkammaren i Vätterbygden här!

Metropol Retro

I och med möbelmogulen Ingvar Kamprads död tidigare i år listade Barnebys Ikea-möbler som klubbats för många gånger sitt ursprungliga värde. Metropol säljer godingen Winnie från 1950-talet, en stol som ännu inte stuckit iväg i pris. Knip den nu och tacka oss senare.

Det är någonting med sommar och kaffe i trädgården som klingar så bra. Vi tycker att sommarens många fikapauser förtjänar ett förstklassigt porslin. Barnebys rekommenderar servisen Spisa Ribb designad av Stig Lindberg för Gustavsberg och producerad mellan 1955-1974. Lindberg var verksam som konstnärlig ledare på Gustavsberg mellan 1949-1957 och 1972-1980.

rörstrand gustavsberg poslin rörstrand gustavsberg poslin

Vad som också osar sommar är ju ett glas iskallt rosé. Håll dina flaskor kylda med stil. Förslagsvis i denna kylare i teak, designad av Danmarks Jens Quistgaard.

Hitta mer från Metropol här!

Bukowskis

Vidare finns Isaac Grünewalds Självporträtt från 1912 i Bukowskis utbud. Det tidiga 1910-talet var en viktig och spännande tid för konstnären. Han gifte sig med Sigrid Hjertén 1911, bildade konstnärsgruppen De åtta tillsammans med Sigrid Hjertén, Einar Jolin, Leander Engström, Gösta Sandels, Nils von Dardel, Tor Bjurström och Birger Simonsson samt var ständigt aktuell med utställningar och etablering i det svenska konstlivet. På porträttet är Grünewald 23 år gammal och nyligen hemkommen från sina studier hos Henri Matisse i Paris.

Här hittar du samtliga föremål hos Bukowskis!

Inte hittat något ännu? Även mindre auktionshus runt om i landet bjuder på härliga majauktioner. Kanske hittar du något på Skånes Auktionsverk vars auktioner äger rum den 22 maj eller på Effecta där klubban faller den 13 maj. Skynda fynda helt enkelt!

Du hittar Auktionsbyrån Effectas samtliga föremål här!

Fynda söderut på Skånes Auktionsverk genom att klicka här!