Majauktion på Duran Subastas - med ett utbud som etsar sig fast

Att maj är en månad fullspäckad med spännande auktioner världen över är det knappast någon som har missat. Duran Subastas majauktion erbjuder allt från etsningar, fotografier och litteratur till möbler, smycken och klockor.

duran subastas auktion
duran subastas auktion

Auktionen äger rum den 24 maj och erbjuder hela 805 föremål inom flera olika kategorier och prisklasser, många skapade av några av Spaniens främsta målare, skulptörer, författare och fotografer. Försäljningen sker på Duran Subastas huvudkontor i Madrid men du behöver inte boka flyg för att delta. Spana istället in samtliga föremål via Barnebys!

Eduardo Chillida

duran subastas auktion
duran subastas auktion

Om det inte vore för den skada som abrupt avbröt hans lovande fotbollskarriär, kanske Eduardo Chillida aldrig skulle blivit den konstnär han är idag. Han föddes i San Sebastián i Baskien där han inledningsvis utbildade sig till arkitekt. Snart avbröt han studierna för att hänge sig åt konsten.

Han flyttade som så småningom till Paris där han snart blev känd för sina skulpturer. Genom användningen av abstrakta, geometriska former påminner hans arbete om Joan Miro, medan hans användning av rymd påminner om amerikanska konstnären Alexander Calder. Idag finns hans imponerande skulpturer på flertalet platser världen över bland annat i Lund, Monaco och Seville samt på flera internationella museer.

Läs berättelsen om Joan Miró här!

duran subastas auktion
duran subastas auktion

Runt år 1959 började Chillida arbeta med etsning och litografi. Han använde sig fortsatt av abstrakta linjer och former men kallade sig trots detta alltid för realist. Influerad av Miró och Calder influerades han även av spanska konstnären Antoni Tàpies. Auktionen den 24 maj erbjuder två av Chillidas etsningar och ett trästick.

Orginialutgåvor av Lorca

originalutgåva auktion
originalutgåva auktion

Originalutgåvor kan vara bokstavligen guld värda. Desto bättre blir det om en känd originalutgåva av en känd författare har ett omslag skapat av en lika känd konstnär.

originalutgåva auktion
originalutgåva auktion

Vilket för oss till nästa föremål - en originalutgåva av Impresiones y Paisajes, författaren Federico Garcia Lorcas debutroman. Utgåvan, formgiven av spanska konstnären Ismael González de la Serna, är i utmärkt skick med ett utropspris på 3000 euros.

Detta är inte den enda utgåvan av Lorca i Duran Subastas breda utbud. Huset erbjuder även en ovanlig, begränsad utgåva av Casidas med tio litografier från år 1969, samt Oriental Song från år 1973 tryckt på japanska papper.

Photography by César Saldivar

duran subastas auktion
duran subastas auktion

Fotografi är alltid spännande och en av Duran Subastas höjdpunkter är några verk av César Saldivar. Han föddes i Mexiko år 1965 och är kanske bäst känd för sina porträtt av filmstjärnor som Antonio Banderas, Penelope Cruz, Michael Caine och Morgan Freeman. Han har ett stort intresse för naket och erotik vilket uttrycker sig i fotografiet Ciudad Juarez I som har ett utrop på 4750 euros.

duran subastas auktion
duran subastas auktion

Duran Subastas erbjuder flera andra spännande verk av César Saldivar. Bland annat Polyptych profile of a warrior och Warrior of the Mountain, båda tagna under ett av fotografens senaste projekt i Etiopien år 2017

Här hittar du alla föremål från Duran Subastas.

Här kan du registrera dig för att delta i auktionen!