Samlingen som omfattar drygt 500 absoluta toppnummer av allt från antikviteter till samtida konst är en sällan skådad blandning av mästerverk från vår allra största konstnärer såsom Picasso, Munch, Modigliani och Mark Rothko med flera till ett utrop av 500 miljoner dollar.

Det var ingen lätt match att få uppdraget, trots A. Alfred Taubman historia med Sotheby´s. Efter månader av kämpande mot Christie´s vann Sotheby´s uppdraget att sälja deras tidigare styrelseordförandes kvarlåtenskap. Föremålen kommer att säljas under tre auktioner, med start i New York den 4 november.

A. Alfred Taubmans samlande var på ett filosofiskt plan väldigt enkelt - han köpte bara det han tyckte om, vilket har resulterat i en av världens främsta privatsamlingar med de flesta namnkunniga konstnärer representerade.

På torsdag fortsätter Sotheby´s att auktionera ut verk ur samlingen på auktionen Modern & Contemporary Art. American Art kommer att hållas den 18 november och de sista föremålen ur samlingen kommer att säljas på Old Masters den 27 januari 2016.

Hur som helst har inte allt varit guld och gröna skogar genom åren; Taubmans historia i auktionsvärlden är inte enkom ihågkommen som positiv. År 20001 dömdes Taubman till 10 månaders fängelse för att systematiskt ha ägnat sig åt kartellbildning tillsammans med Christie´s vad gällde provisioner e t c, vilket kostade kunderna hundratals miljoner dollar.

Se hela den unika auktionen här!