Målningen vid namn "När ska du gifta dig?" från 1892 tillhörde ursprungligen 62-årige Rudolf Staechelin, tidigare chef på Sotheby's som fram till haft konstverket utlånat till ett museum i Basel under nästan 60 års tid. Målningen såldes för otroliga 2,5 miljarder till Qatars furste och den når sin nya ägare i januari nästa år. Fram till dess finns det möjlighet att se den i utställningar på Reina Sofia Museum i Madrid och Phillips Collection i Washington DC.

Den franske konstnären Paul Gauguin är en av främsta föregångarna för den moderna konsten och kom att tillbringa perioder av sitt liv på Tahiti där han målade primitiva polynesiska motiv, ofta föreställande kvinnor och landskap. Verket "När ska du gifta dig?" föreställer två tahitiska flickor i klara färger och är ett av hans mest kända verk.

Den tidigare dyraste konstverket är målat av Paul Cézanne, vars målning "Kortspelarna" såldes 2011 för cirka 2 miljarder kronor till kungafamiljen i Qatar. Det tycks om inte annat som att kungafamiljen har en dyr smak för impressionistisk konst.