– Att så många människor slänger sina möbler trots att de tycker att återanvändning är viktigt tror jag beror på att det upplevs som krångligt att sälja eller skänka bort föremålen. Här har vi som auktionshus en viktig roll att underlätta för återbruk, säger David Brolin, värderare på Bukowskis i ett pressmeddelande.

Undersökningen gjordes via intervjuer online med 1000 personer i juni i år. Där uppgav 13 procent av de svarande att de inte tyckte att det var särskilt viktigt eller viktigt alls att återanvända heminredning. Undersökningen visade också att kvinnor i värdesätter återbruk högre och återanvänder möbler i högre utsträckning än män.

– Det finns i dag många olika sätt att sälja begagnade saker. På Bukowskis säljs lite dyrare, unika och historiska föremål, men om folk själva inte vet om värdet kan de gå miste om en smart försäljning. Många vågar inte heller närma sig oss, men vi värderar det mesta. Inte sällan blir det bingo för säljaren som kanske annars tänkt slänga, säger David Brolin.

Har du möbler och annan heminredning som du tänkt göra dig av med? Åk inte till soptippen det första du gör. Även om möblerna kan verka omoderna och slitna i dina ögon kan det vara guld i någon annans. Dessutom återkommer trender liksom inom mode också inom inredning. Ett bra exempel är gamla Ikeamöbler och rottingmöbler som av många kasserades under början av 2000-talet, men som nu är ett hett villebråd på auktionsmarknaden.

Vill du ha något värderat av en expert? Pröva Barnebys värderingstjänst!