Londons konstmarknad kokar! Nyss avslutade auktioner med modern och samtidskonst har slagit alla möjliga rekord och med facit i hand efter de stora samtida auktionerna i London kan man nog tala om mästerverk även bland den mer moderna konsten. Tidigare var det det äldre måleriet som hade ensamrätt på titeln Masterpieces. Just nu pågår hur som helst det som kallas Masterpiece sales, Master Drawings London och Master Paintings Week i London.

Ikväll klubbas A bust of a Man in a Gorget and Cap av Rembrandt med ett utrop på 8-12 miljoner pund. Målningen bjuds ut för första gången på fyrtio år och förväntningarna är höga.

På Londons nyaste mässa, Masterpiece, försöker man tillfredsställa det rika folkets habegär sedan tre år tillbaka genom att blanda. Här samsas äldre mästare och antika möbler med vintageviner och smycken med den senaste modellen av Rolls Royce och champagneprovningar.

Master Painting Week är ett projekt som initierades av tjugotre av Londons främsta konsthandlare för ett par år sedan. Idag är sjuder hela London av konstälskande, samlare och nu levande konstnärer.

Taggar