Svenskt Tenn

Färgglada mönster, exklusiva möbler och tennföremål fortsätter att toppa listan då "Svenskt Tenn" är den mest eftersökta termen hos Barnebys under 2017. Inredningsföretaget har länge varit populärt på andrahands- och auktionsmarknaden både för den som söker föremål för en billigare peng än i butik och för de som söker mer sällsynta original från svunna tider.

Rolex

År 2017 var lite utav ett Rolex-år får man ändå säga. Paul Newmans Daytona slog nytt rekord för en Rolex-klocka på auktion när den gick för 17,8 miljoner dollar. "Rolex" har sen i somras hoppat upp från en tredje till en andra plats på listan över mest sökta föremål.

Fåtölj

Ni fortsätter vara många som söker efter en skön sittplats att inreda era hem med. Inte undra på, när det finns hundratals inbjudande sittmöbler att välja bland på auktion. Ni vet säker att ordet kommer från franskans fauteuil men visste ni att den svenska definitionen är en "förnämligare, bekväm länstol"? Här hittar ni alla förnämliga länstolar på auktion!

Carl Malmsten

En svensk klassiker som stått sig stark genom vårt och torrt. Inrednings- och möbelarkitektens hantverk med allt från Swedish Grace till avskalade furumöbler fortsätter vara önskade i både slott och koja.

Bruno Mathsson

Ända sedan möbeldesignern från Värnamo slog igenom 1936 har hans möbler varit eftertraktade, inte bara i Sverige, men även internationellt. "Pernilla", "Jetson" och "Eva", som är döpt efter formgivarens fru Eva Swärd, är bara några av världskändisarna.