- Jag frågade Mikael Persbrandt om han tyckte att det var okej att skänka en av hans tavlor och han sa: Ja för fan! Vi tycker att forskningen är så otroligt viktig och därför vill vi gärna skänka ett konstverk, säger Matias Ibanez som ansvarar för försäljningen av Mikael Persbrandts konst.

I samarbete med Diabetes Wellness anordnar Metropol Auktioner en välgörenhetsauktion till förmån för diabetesforskningen. Alla intäkter går oavkortat till Junior Diabetes Wellness Grant, som finansierar projekt av unga, lovande diabetesforskare i Sverige som strävar efter att göra livsförändrande genombrott.

- Jag känner många som kämpar med sin diabetes och för mig känns det verkligen självklart att stötta det fina arbetet som görs av Diabetes Wellness. Ingen kan göra allt. Men alla kan göra något som man brukar säga, säger Bingo Rimér, som är en av konstnärerna som skänkt verk till auktionen.

Förutom Bingo Rimér och Mikael Persbrandt har bland annat Peter Apelgren, Louise Hävre, Gustav Hjelmgren och Lennart Nilsson bidragit med verk.

- När vi fick frågan om att tillsammans med insamlingsstiftelsen Diabetes Wellness Sverige arrangera en auktion i kampen mot diabetes var det rätt självklart för oss att engagera oss. Diabetes är en folksjukdom som det fortfarande råder en hel del missförstånd och okunskap kring, och om vi kan vara med och bidra till upplysning och dessutom medel till forskning kring sjukdomen så gör vi gärna det, säger Jani Andersson, VD för Metropol Auktioner.

Auktionen går av stapeln den 31 oktober, men du kan redan nu bjuda på konstverken. Ingen köparprovision tillkommer. Här kan du se alla föremål i auktionen!