Samtidigt som människor världen över både sörjde och hedrade bortgången av detta musikgeni, var det tydligt att Bowie inte enbart varit en viktig ikon för musiken utan också för mode. År 2013 blev legenden framröstad till den bäst klädda britten någonsin av BBC History magazine.

För att fira denna legends liv har vi samlat några av hans mest ikoniska utstyrslar genom tiderna.

Ziggy Stardust

Bowie var känd för sina växlande personligheter och han har enligt eget utsago sagt att dessa alter egon hjälpte honom att kommer över sin blyghet. En av hans mer kända personligheter var Ziggy Stardust, för denna persona färgade Bowie sitt hår knallrött och bar färgstarka kreationer av designern Kansai Yamamoto. Designern kom att bli skaparen av några av Bowies och vår tids mest ikoniska kostymer.

Aladdin Sane

Under 1970-talet i samband med att glamrocken och punken snart skulle slå igenom stort internationellt, skapade Bowie alter egot Aladdin Sane. Albumet pryds av den för många karaktäristiska bilden av Bowie med den röda blixten över hans högra öga. Yamamoto var fortfarande en favoritdesigner hos artisten även under denna tid och många av hans plagg syntes på scen och under fotograferingar. 

The Thin White Duke

Efter att Bowie blivit världsberömd under sina alter egon Ziggy Stardust och Aladdin Zane, valde han sedan att skapa en mörkare personlighet i form av the Thin White Duke. Den nya personligheten hade välkammat hår, monokroma kläder och skulle passa hans musik som nu börjat röra sig mer mot soul.

Eighties Bowie

Under 1980-talet gick Bowie, som var en gammal mimare, åter till en värld av mer teatraliska kostymer. Under denna epok skapade han bland annat Pierrot the clown som kan ses ovan, klädseln karaktäriserades av new romantic-vågens utstyrslar med matchande smink som till exempel Boy George tog efter.

Bowies arv till både musik- och modevärlden kommer för alltid att leva vidare, eftersom han är ihågkommen som en av de absolut största underhållarna i historien någonsin.

90-tals minimalism

Bowies 90-talsstil hade en betydligt lugnare och enligt många, elegantare siluett i jämförelse med hans tidigare burna kreationer. Inte sällan kunde han ses med golvsvepande, dubbelknäppta jackor och högt åtsittande veckade byxor. Bowie var under denna tid en av de första att bära Thom Brown's beskurna byxor som idag är designerns kännetecken.

Av Harriet Fisher

Läs Harriets blogg på Barnebys brittiska sida