Mellan den 18-21 oktober förvandlas den franska huvudstaden återigen till konstmekka då den fyrtiofemte upplagan av konstmässan the Foire Internationale d'Art Contemporain (FIAC) hålls i Paris. En av mässan viktigaste uppgifter är att bidra till den bildliga dialogen mellan samtida och historiska konstnärer, för vilken FIAC, för åttonde gången, arrangerar YIA – Young International Art Fair.

Omkring 18 000 besökare förväntas besöka den unga mässan och förena samlare, institutioner, journalister, konstnärer och konstälskare under fyra dagar.

65 internationella gallerier från runt om i världen kommer att delta, från länder som Frankrike, Italien, Tyskland, Kanada, Belgien, Kina, Japan, Argentina, Estland, Taiwan, Förenade Arabemiraten, Schweiz, Nederländerna, Slovakien och USA – och självklart kommer Catawiki att finnas på mässan.

Det holländska auktionshuset deltar som en av YIA:s samarbetspartners och kommer att erbjuda mässans besökare ett rikt och varierat program. Bland annat erbjuder Catawiki gratis onlinebedömningar och intervjuer med de konstnärer och gallerier som deltar på mässan.

I Catawikis monter kommer besökare kunna bevittna konstnärerna Alex Claude och Gomor i arbete och se konstverk växa fram i realtid. Dessutom kommer målningar, teckningar och skulpturer av konstnären Andrea Giorgi visas i ett pop-up-galleri. Därtill kommer mässans besökare ges chansen att lägga vantarna på två av Alex Claudes verk, vilka Catawiki lottar ut. De lyckliga vinnare kommer att väljas av YIA:s grundare Romain Tichit under mässans sista dag, söndagen den 21 oktober.

En av YIA:s absoluta höjdpunkter är den auktion Catawiki kommer hålla på mässan, då verk från de deltagande gallerierna kommer att auktioneras ut, och besökare kommer även ges chansen att köpa verk direkt från konstnärer tillgängliga på Catawiki. Bland dessa återfinns konstnärer som Alex Claude, Bruno Cantais, Kev Munday, Matt Lambert, Andre Lichtenberg och Uwe Langmann.

Alla konstverk du ser här kommer att säljas på Catawikis onlineauktion Modern & Contemporary Art Auction (International) vilka du kan buda på fram till söndagkväll. Hur lätt det är att registrera dig och själv sälja konst, antikviteter och samlarföremål på Catawiki tar du reda på här.

Upptäck fler av Catawikis pågående auktioner direkt på Barnebys.