Morgondagens silverklassiker på Antikmässan

På årets antikmässa visar Nutida Svenskt Silver en utställning med vad som mycket väl kan bli framtidens antikviteter. I en minst sagt rostig presentation visas nyskapande silver i många olika former.

Morgondagens silverklassiker på Antikmässan

Nutida Svenskt Silver är en grupp etablerade silver-och guldsmeder som arbetar gränsöverskridande med kvalitet i fokus. Alla föremål som smycken, ljusstakar, skålar, kannor, vaser och konstföremål är unika och berättar sin egen historia. Många av föremålen som skapats av smederna finns idag i flera svenska museisamlingar.

Vill du höra mer om silver och svensk smyckekonst, missa inte föredraget med Inger Wästberg. Inger är samlare av svensk samtida smyckekonst och aktuell i samband med flera utställningar på temat, bland annat på Nationalmuseum. Den 19/2 kl 12.00 Intervjuas hon av Pontus Silfverstolpe, Barnebys, på Antikmässans scen.

Foto Helén Pe
Foto Helén Pe

Antikmässan äger rum 18 – 21 februari. Boka biljett redan nu på antikmassan.se så sparar du både tid och pengar.

Antikmässan är Nordens största antikmässa och arrangeras för 39:e gången på Stockholmsmässan. Utställarna visar antikviteter, konst, vintage/modern design, kuriosa och byggnadsvård– och allt är till salu. Antikmässan görs i samarbete med SKAF, Sveriges Konst- och Antikhandlareförening.