- Vi är mycket stolta över att ha fått det här förtroendet av Ronnies bror Tommy Peterson, säger Georgios Batselas, chef för Kaplans klockvärdering.

Det handlar om tre klockor som alla inhandlats av Ronnie Peterson: en av dem har han burit själv, och de två andra var gåvor till hans föräldrar. Ronnies privata klocka är en Rolex Day-Date från våren/sommaren 1978, samma år som han gick bort. Klockan är i 18K guld och i mycket gott skick.

 

Rolex Oyster Perpetual, Day-Date, Chronometer, 18K guld. Utropspris: 90 000 kronor.

Auktionens andra utrop är en Heuer Carrera från 1972 som Ronnie Peterson köpte till sin far i 60-års present och är en likadan Heuer som Ronnie själv bar. Under 1960- och 70-talet tillverkade Heuer flera av branschens mest eftertraktade motorsportsklockor.

 

Genom sin Rolexambassadör och Formel 1-kollega Sir Jackie Stewart beställde Ronnie Peterson 1972 en Rolex Datejust åt sin mamma, som också säljs i auktionen.

Rolex, Oyster Perpetual, Datejust, Chronometer, 18K guld. Utropspris: 26 000 kronor.

- Det har visat sig många gånger tidigare att klockor med så här pass unik proveniens kan generera en mycket intressant budgivning, säger Georgios Batselas.

Den 12 november drar Klockkvaliten på Kaplans igång och förutom motorsportlegendens tre armbandsur finns över hundra exklusiva klockor i hög kvalitet och ovanliga modeller att bjuda på. Du hittar katalogen hos Barnebys.