Vinsterna på Musikhjälpens officiella auktioner är en salig blandning av prylar och upplevelser som gäster i programmet, artister, kändisar och företag skänkt till förmån för Musikhjälpen. Butiker och privatpersoner kan också auktionera ut föremål till förmån för Musikhjälpen. Och som i vanlig ordning på auktion, högstbjudande vinner!

Musikhjälpen sänds årligen veckan före jul och nu är det dags igen. Sedan 2008 har programledare för programmet stängts in i "glasburen" under sex dygn och sänder live 24 timmar om dygnet samtidigt som lyssnare och tittare kan önska låtar mot att de skänker pengar. Musikhjälpens syfte är att samla in pengar till ett projekt med välgörande ändamål och år 2011 började man även med auktioner till förmån för Musikhjälpen och sedan dess har auktionerna årligen samlat in miljontals kronor.

Årets tema är "Bran är inte till salu", samma tema som 2010 då Musikhjälpen samlade in pengar i kampen mot trafficking och handel med barn.

Förutom att vara med och samla in pengar till ett välgörande ändamål kan du också hitta världens bästa julklapp. Här är några av Barnebys favoriter bland årets auktioner.

ABBA-litografi, signerad av Frida och Agnetha samt Owe Sandström

En heldag på CERN - världens största partikelfysiklabb

Världens största partikelfysiklabb bjuder in på visning! Åk till CERN utanför Genève i Schweiz och få en guidad tur genom anläggningarna.

"Vi kan kika på såväl kontrollrum för dagens experiment som rester av gamla experiment och acceleratorer, prata om metoder för att analysera enorma datamängder och filosofera om kvantmekanik, relativitetsteori och hur fantastiskt det är att vårt universum ser ut som det gör och att vi har förmånen att leva här och nu och få studera det. CERN ligger vid den absoluta framkanten på många områden inom IT och vi kommer att besöka den historiska platsen där the World Wide Web föddes i slutet på 80-talet." skriver Christian Ohm och hans svenska forskarkollegor som bjuder in till CERN.

Lampa skapad av 100-150 personer på Kulturnatten 2017

På Kulturnatten 2017 skapades denna skulptur av runtomkring 100 till 150 personer som deltog i Butiken Republikens öppna workshop. Ihopsatt av 2000 Polygobitar med fragment av målningar deltagarna gjort under kvällen kan skulpturen, tillika lampan, ljussättas inifrån. Lampan mäter mellan 80 till 100 cm i bredd och 90 cm i höjd.

Skicka en hälsning till månen!

Umeå Lunar Venture som drivs av Space Science Sweden ska skicka upp mätinstrument till månen och priset på denna auktion är att får gravera in en hälsning på instrumentet. Tänk att uttrycka något som faktiskt når till månen och tillbaka?

Seinabo Sey - privat spelning i Ericsson Globe + VIP-biljetter till konsert

Att se Seinabo Sey live är i sig en upplevelse värd mycket, men utöver att få se henne på konserten den 5 oktober 2018 i Ericsson Globe får du ocskå en exklusiv privatspelning i Globen för sig och två vänner.

Max juliga jultröja från Julkalendern

Kanske världens bästa julklapp till den lilla äventyraren där hemma. En hjältes jultröja, kan det blir bättre? Max, som är med i årets julkalender, älskar julen och är just nu ute på ett uppdrag för att rädda världen.

Några andra av höjdpunkterna i år är att få spela Josef Fares nya spel innan release, en heldag med paret Mandelmann på Djupdal, att göra en musikvideo och käka tacos med komikerna Nisse Hallberg och Henrik Nyblom, Nikki Aminis brudklänning eller diktläsning av Mark Levengood på ditt bröllop, dop eller kärleksfest.

Första året Musikhjälpen anordnades samlade programmet it 3 016 247 kronor och förra året landade slutsumman på 49 003 745 kronor.

Klicka här för att komma till auktionerna!