På Haraldssons löpande nätauktioner hittar man alltid någonting att bjuda på. För den som letar industridesign finns en hel del föremål att ropa in men veckans dyraste utrop står ett "roterande bord" för. Det är en Rotary Merchandiser från 1936 som får samlarna världen över att rikta blickarna mot Sjöbo. Själv fylls jag av nostalgikänslor när jag letar bland partierna med LP-skivor.
spelmaskin_Halvarssons-Auktioner_RotaryDet var redan sista åren på 1800-talet som en företagsam amerikan uppfann en maskin som plockade upp godis genom att man snurrade på ett handtag. På 1920-talet kom flera olika apparater med kranar och klor som lyfte upp leksaker eller godis genom att man försökte styra dem. Dessa maskiner blev stora attraktioner runt om i Europa och Amerika. År 1936 kom så det brittiska bidraget med Leonard Walton Rotary Merchandiser som lockade spelare att pressa priserna utanför det roterande bord. Utropet är 12 000 kronor.
Skåp_Industridesign_Halvarssons-Auktioner_NätauktionAuktionen innehåller en rejäl dos med industridesign allt från "Grisalampor" till populärt förvaringsskåp i plåt. Detta skåp med inte mindre än 18 lådor ropas ut för 1 500 kronor.
Ulf-Lundell_nätauktion_Min-första-skiva_Halvarssons-AuktionerNostalgi-känslan kickar in ordentligt när jag bläddrar genom några travar med gamla hederliga LP-skivor. Bland flera partier hittar jag både KISS, Elvis och  Ulf Lundell. Utropen varierar men det rör sig om hundralappar. Här hittar du hela katalogen!

Kommentera