Tänk att jag fick kyssa hennes hand och samtala med henne i Roms filmstudio Cinecittà, så sent som den 30 september förra året, under en lunch. Nu väcks minnena till liv med bruset av "Fontana di Trevi" och "La Dolce Vita". Tack Anita Ekberg, för din förmåga att bjuda på sensualitet och sinnesglädje!

Den vackra tårta jag håller i handen är skapad av konditor Daniel Roos från restaurang K-märkt i Garnisonen. Ovanpå tårtan ligger årets Nobeldessert, som jag hade glädjen att inta på Saxå Herrgård sistlidna helg tillsammans med den dynamiske krögaren Ricard Konstantino, mannen bakom Panini, K25 och sist men inte minst K-märkt.

Mitt stora intresse för moget vin kan jag snart få utlopp för då dryckesauktionerna på Magasin 5 kommer igång, den första redan i mars. Fyra auktioner är planerade till våren, se datum nedan.

Flaskorna ligger uppe på webben en vecka innan auktionsdatum.

Auktioner våren 2015

2-4 mars

7-9 april

11-13 maj

8-10 juni

Dessa rader skrivs på språng in i flyget till Luleå, där min son Carl-Johan imorgon lördag gradueras vid Luleå Universitet, med nationalekonomi i bagaget.

Med läskande hälsningar,

Er tillgivne,

Carl Jan Granqvist