ZANAMB-010-C20161021-32425-2p01vf ZANAMB-010-C20161021-32425-2p01vf

Barnebys har valt ut 9 italienska soffbord i de eleganta materialen marmor och metall som forsätter stå högt i kurs på trendbörsen. Här möts klassiska italiensks stildrag och naturmaterial med innovativa moderna användningar av olika metaller.

Ta_Volo, designad av Franz Siccardi för Salvatori, en toskansk studio som producerar design endast i natursten, är inte ett simpelt soffbord. Klar carraramarmor i kombination med en geometrisk struktur i kromad metall. Naturstenen och metallens färg blandar sig perfekt och skapar en bro mellan det av människan skapat och det av naturen givet.

Bronze Coffee Table är signerat arkitekten Benedict Bolza för dem umbriska studion Reschio. Den geometriska strukturen, helt i brons, är sammansatt

av en solid stålbas med en eboniserad finish. Marmorpatina på skivan vars mässingskanter kompletterar bordet med varma bruna toner lämpar sig särskilt för den som älskar en mer klassisk stil.

Den rektangulära basen i metall är den starka punkten i Raymonds soffbord Low för Marioni. Guldplattornas sammanlänkningar gör det till ett unikt stycke där designen blir ett sant uttryck för samtida konst. Marquinamarmorns mörka färg skapar kontrast mot det gyllene underredet. Ett perfekt möte mellan extravagans och europeisk sofistikering.

Harmoni med runda former istället för raka linjer får vi med Illusion Coffe Table One. Den runda basen, helt tillverkad i mässing med en bronslack är utsmyckad med ett elegant mönster. Den stora skivan, också den i cirkulär form är å andra sidan i mörk marmor med gyllene detaljer i stenen som plockar upp den kromatiska mässingen. Bordet är designat av Zanaboni för modehuset Barbonese.

Soffbordet från 1946 designades av arkitekten Paolo Ruffa. Skapat av Erdi Marelli en historisk hantverkare som specialiserar sig på modern produktion av vintagemöbler, består bordet av tre elegant böjda mässingsben med en marmorskiva i persisk travertin. De röda, rosa och gula färgerna i naturstenen påminner på en varm planet.

Tradition och funktionalitet, materialkvalitet och hantverk är värden som inspirerar Badari. Soffbordet Ginevra i sin neoklassiska stil vilar på fyra karyatider. De fyra avsmalnande mässingsbenen ansluter sig till marmorplatten i mörk emperador via de raffinerade sfinxerna. En unik möjlighet att dekorera ditt hem med en pjäs som kombinerar det gamla och moderna.

Onyx spelar alltid huvudrullen i Sofiasoffborden, detta designat av Monica Freitas Geromini som bor och verkar i både Italien och Brasilien. Fyra långa ben i bronsat stål med en överdel utsmyckad med onyxcylindrar i geometriska mönster skapar en sofistikerad och minimal design.

Eclipse Dots, designad av Hagit Pincovici, är en hyllning till månförmörkelsen. Precis som månen är dess uttryck minimalt och elegant om än så mäktigt. Åtta tunna rörformiga mässingsben stöder de två cirklarna i carraramarmor som möts på mitten i formen av en förmörkelse.

All bord kommer från den italienska onlinebutiken Artemest. Hantverk, material och stilsäkerhet är Artemests grundvärderingar när de väljer ut föremål till sitt sortiment av möbler och smycken.

Här kan du se hela Artemests sortiment.