Då och då dyker mycket udda föremål upp på auktion, vilket är något av det holländska huset Catawikis specialiteter. Under årens lopp har huset auktionerat ut allt från Napoleons hår till buteljerad luft (!) från en Kanye West-konsert.

I kommande vecka håller huset en auktion som kanske inte innehåller just så bisarra föremål, men auktionen är väl värt en extra titt av en annan anledning – föremålens enda syfte är att roa och underhålla.

Slot & Vending Machine Auction hålls den 14 augusti och innehåller en faktisk åkattraktion från ett tivoli. Attraktionen Mini Tagada är gjord av det italienska företaget Zaccaria och renoverades år 2006, så den är i gott skick.

Mini Tagadan är med sina 12 platser mindre än många andra attraktioner och har ofta förekommit i gallerior och mindre inomhusparker – den kan alltså med fördel placeras i en rymlig trädgård om du skulle vilja skapa ditt egna nöjesfält i miniformat.

Foto: Catawiki. Foto: Catawiki.

Mini Tagadan rörelsemönster är skapat för att imitera havets rörelser och rör sig både upp och ner, roterar och tiltar i olika hastigheter.

För dom som föredrar att ha fötterna säkert placerade på marken finns andra spännande föremål på auktionen, som spelautomater och enarmade banditer. Bland de extra spännande återfinns en tysk “kärleksbarometer” och en karusellhäst från 1950-talet.

Om du har några euros från resor över kan du med fördel buda på den här kloautomaten från 1970 – 1980-talet. Trots sin ålder fungerar maskinen fint, så det enda som saknas är det du vill fylla den med. Saknar du euros? Oroa dig inte, maskinen tillåter även gratisspel.

Plocka fram glass, popcorn och sockervadd, det är dags att börja bjuda!

Har du något du vill sälja på auktion? Det är lätt hos Catawiki. Ta reda på hur du går tillväga här!