Vi är väldigt glada att kunna presentera utbudet från ett av Norges äldsta auktionshus, Christiania Auktionsforretning AS som grundades 1932. Med en härlig mix av typiska julklappar har de en auktion som de just kallar "julauktion".

Lekfull och modernistisk elegans har dessa bestick av förgyllt silver med emalj. Våga duka bordet med färgstarka bestick och jag lovar att ni har ett givet samtalsämne vid middagsbordet.

Färggrannt är detta hängskåp med originalmåleri från slutet av 1700-talet, som man attribuerat Peder Kasterud. Underbart slitage.

Hade den här servisen varit i silver hade den kostat rejält mycket på auktion. Nu är det i tenn, vilket är långt ifrån lika lättsålt, men ser man till formgivningen och dekoren så är den riktigt fin.

Prisvärda förutsatt att de är i bra skick, tycker jag. Tänk at duka nyårsupén på de här tallrikarna. Hummern blir ju dubbelt så god. Med varierande motiv känns uppsättningen bara intressant.

Det finns mångt mycket mer på auktionen. Till exempel fint silver, en riddarrustning, charmiga skeppsporträtt och gustavianska svenska stolar.

Taggar