1. Vad ser du mest fram emot under Stockholm Art Week?

BIOTOP som tillsammans med Belenius Galleri och konstnären Andreas Mangiones instagram flöde ger alltid en tankeställare  som lär oss förstå hur objekt, material och bilder fungerar eller för att skärpa våra sinnen och ta uppmärksamheten från saker som betyder något.

 

2. Nämn en svensk konstnär vi ska hålla koll på?

Att bara nämna en är alltid svårt, men unga Dick Hedlund är ett namn att lägga på minnet. Hans tavlor kan i första taget verka digitala men de är tekniskt så low-fi de kan bli, man kunna dö för dem. Han använder ett verktyg med nålar som trycker trådar in i tyget till olika motiv. Minimalt och monokromt skapar de en förundran om hur en bild är konstruerad. Missa inte hans senaste verk på BIOTOP - Biologiska Museet under Stockholm Art Week.

3. Berätta om din senaste konstupplevelse?

En studiovisning i Zona Maco, Mexiko City av en Mexikansk konstnär Rodolfo Díaz Cervantes. Han är ett stjärnskott som personifierar den Mexikanska energin och generositeten. Hans konstverk kittlar dina sinnen. Objekten känns jordnära och genomarbetade. I tider som dessa när allt går så fort känns det unikt. Bilder av hans studio och hans takterass där han skapar sin konst har stannat hos mig i flera veckor nu.

Ola Gustafsson

Elastic Gallery

 

För mer information om kommande utställningar, besök: Stockholm Art Week