Sedan 1903 har den schweiziska klockgiganten Omega producerat några av världens mest populära klockor. Dess framgång beror, utöver dess historia och tilltalande formgivning, på urens otroliga exakthet och prestanda. Klockornas oklanderliga kvalitet har säkrat Omegas placering på några av 1900-talets mest inflytelserika handleder.

1932 utsågs Omega till officiell klockleverantör till de Olympiska Spelen i Los Angeles och sedan dess har klockornas färdats från havens djup ända upp till rymden och stjärnorna. Världskändisar som Ringo Starr, Elvis Presley och John F Kennedy har burit Omega och 1969 hamnade armbandsuret på Buzz Aldrins handled vilket gjorde det till den första klockan på månen. Till och med agent 007 föredrar Omega.

Läs mer om Omega här!

Auktionsrekordet för en klocka från Omega sattes så sent som 2017 vid försäljningen av Tourbillonklockan. Klockan, en prototyp skapad för en serie som aldrig kom i produktion, klubbades för astronomiska 1,4 miljoner dollar.

Uppenbarligen finns det i auktionsvärlden ett fortsatt stort intresse för klockor i allmänhet och Omega i synnerhet. Har du inte möjlighet att lägga sex- eller sjusiffriga belopp på ett armbandsur? Din Omegadröm behöver inte vara över för det. Catawiki har just nu flera klockor från Omega som passar alla plånböcker, från samlare till mer blygsamma förstagångsköpare.

Kika här på Catawikis varierande utbud från Omega.

Vill du sälja eller köpa något på Catawiki, då tycker vi att du ska klicka här!