Visst är mode till väldigt stor del en fråga om paketering. På samma sätt som vissa auktionshus framgångar delvis kan härledas till just hur man paketerar både varumärke och föremålen man säljer.

När det kommer till Fashion och vintage är det uppenbart att man lägger en hel del extra krut från flera av auktionshusen. Det handlar inte i första hand om att det är särskilt lönsamt att sälja vintage, utan snarare om att på ett effektivt sätt profilera sig mot en ny och yngre målgrupp. En målgrupp som är tänkta att bli framtidens storkunder av konst, design och till och med gamla antikviteter. Språket man talar till de blivande storkonsumenterna av lyxföremål inom kategorin inredning är internationellt och samtida. Här är det inte ostron och bakåtlutande signaturer som borgar för kvaliteten utan det är välskräddade sömmar och framför allt etablerade varumärken som förstått att satsat på paketering redan från första början.

Trots de stora auktionshusens formidabla varumärkesstrategier för att rea ut tidigare svindyra plagg bör man även hålla ögonen öppna för de mindre auktionshusens allt livfullare intag av vintageföremål. Här, där paketeringen sviktar och märklapparna i nacken inte alltid utgör störst intresseområde för auktionisten kan det definitivt göras fynd för lycksökaren. Även inom vintage är det kunskap i kombination med god smak som till syvende och sist betalar sig i det långa loppet.

Ja, nu förstår förhoppningsvis även ni som inte förstod vad jag menade till en början, varför det är en fröjd att söka igenom utbudet på Barnebys.

Taggar