Det är det amerikanska auktionshuset Leslie Hindman Auctioneers, vilka just sålt den svenska inredaren Lars Bolanders hem(läs mer och se bilder här) som nu fått uppdraget att sälja närmare 600 föremål ur Oprah Winfreys privata hem i Chicago. Auktionen kommer att äga rum den 25 april i Chicago, men självklart finns föremålen redan nu att se på Barnebys.

Oprah Winfrey är en av världens främsta mediapersonligheter genom tiderna, och rankas sedan decennier även som en av världens mäktigaste kvinnor. Hon har varit ett föredöme och en inspirationskälla för miljontals människor världen över. Mindre känt är att hon är en stor köpare av konst och antikviteter sedan lång tid.

Pengarna för försäljningen av föremålen på Leslie Hindmans auktion kommer att gå till The Oprah Winfrey Leadership Academy Foundation, för att stödja utbildningen för de sydafrikanska flickor som går i the Oprah Winfrey Leadership Academy for Girls i Sydafrika.

Auktionen innehåller allt möjligt. Från engelska, franska, tyska, ja till och med svenska, antikviteter till Oprahs solglasögon, pennor och motionscykel. Se hela katalogen här!