Familjeföretaget Hermès grundades i Paris 1837. Från början var man sadelfabrikör för att sedan utveckla sina lädervaror till väskor och dylikt. Allt eftersom dök fler produkter upp,  som de välkända scarferna, carré, och även smycken och andra accessoarer. Just hantverkstraditionen är något man hållit hårt i. Exempelvis kan varje väska tack vare en specifik stämpel spåras till dess ursprungliga hantverkare och skickas till denne ifall väskan mot förmodan skulle behöva repareras. Produktionen koncentreras så långt det går till Frankrike och man har avsiktligt tagit avstånd från att producera vissa produkter, exempelvis solglasögon, av anledningen att kvalitén är svår att säkerställa.

Som det nämnts i våra tidigare inlägg så har flertalet väskor från Hermès, främst av modellen som är uppkallad efter Jane Birkin,  sålts för rekordpriser på andrahandsmarknaden de senaste åren.

 

Nedan ser ni ett urval av Hermès från vårens auktioner. Totalt har Barnebys 920 träffar på Hermès.

Rouge Leather Constance Bag, Hermès. Ca 1960, 23 cm. Leslie Hindman Auctioneers.

 

Franska auktionshuset Artcurial har även en temaauktion med enbart föremål från Hermès där man kan hitta både klassiker och mer sällsynta objekt.

 

 

 

 

 

Auktionen äger rum 14 april och hela katalogen kan ses HÄR!