Både Paddle8 och Auctionata har oberoende drivit mitt-sektorn i auktionsbranschen de senaste åren. De finansiella villkoren för affären lämnades inte ut men auktionshusen bekräftar att grundarna av företagen kommer att förbli i strategiska och operativa roller. Alexander Zacke, tidigare VD för Auctionata, kommer att leda den globala ledningsgruppen för den nybildade gruppen som kommer att bära namnen på både Paddle8 och Auctionata.

Båda företagen har tagit in kapital från högprofilerade investerare de senaste åren. Miljardären Bernard Arnault är en av investerarna i Auctionata i som har tagit in $ 88.000.000 i eget kapital hittills. Paddle8 har rest $44.000.000 från investerare, däribland konstnären Damien Hirst och galleristerna David Zwirner och Jay Jopling.

I Hiscoxs senaste årliga rapport om online-marknaden hamnade Paddle8 på en femteplats och Auctionata på niondeplats bland de främsta befintliga plattformarna på nätet att köpa konst på. Barnebys hamnade på en 18:e plats och Bukowskis Market på 20:e plats.