Sverige kom tyvärr inte till slutspel, men för inbitna fans kan det ju vara kul att ha hela uppställningen komplett, med legendariska spelare som Ronnie Hellström, Bosse Larsson, Ove Kindvall och Ove Grahn.

Svenska Panini-fans finns det gott om, men vad är det vi icke-experter ska leta efter när vi vill fynda fotbollsalbum?

Enligt auktionsutroparen Wouter Waaijers, Catawikis Panini-expert, är det följande detaljer som gör just detta album så unikt:

- Det är en internationell utgåva av det första VM-albumet som Panini gav ut.

- Det är komplett, med 270 original-samlarbilder.

- Ytterst bra skick och innehåller inga anteckningar förutom Pelés autograf.

- Extremt sällsynt på marknaden.

Kladdet på framsidan är den nuvarande ägaren mycket stolt över. Det är nämligen ingen mindre än Pelés autograf, och det finns även ett foto som visar när fotbollslegenden signerar albumet. Att alla fotbollsklistermärken finns är också unikt. På den tiden kunde man bara köpa paket med två samlarbilder åt gången, något som gjorde det svårt att få ihop alla korten. Originalkort är även idag mycket svåra att få tag på då de betingar höga priser på samlarbörser och auktioner, vilket gör det svårare att komplettera ett album.

Albumet ingår i en stor Panini-auktion med totalt 90 gamla samlaralbum. Mexiko VM-albumet tros kunna slå alla rekord. Värdet beräknas ligga på mellan 4.000 och 6.000 euro, vilket gör det till ett av de mest värdefulla någonsin i Europa. Om två eller fler samlare hamnar i ett budkrig är det inte omöjligt att albumet säljs för mer än så. Det skulle i så fall göra utgåvan till världens dyraste Panini-album.

Värdet av Panini-album har under senare år ökat. Waaijers: “Man kan lätt se att värdet på gamla Panini-album ökar vartannat år under EM och VM. Både de gamla och nya från senare års fotbollsmästerskap. I Amerika kan man redan tjäna mycket pengar på att samla sportbilder och nu vajar trenden över till Europa. Det är ingen dum idé att hålla kompletta Panini-album i säkert förvar då du troligen kan sälja dem till ett högt pris om några år.”

Auktionen för det här unika albumet har nu startat. Den stänger söndagen den 26 mars. Du hittar auktionen här.