Barnebys skrev i januari om Playstations limited edition-upplaga som såldes för ett miljonbelopp. Inköpspriset för spelet var cirka 4 000 kronor, auktionen slutade på över en miljon kronor. Nu är det alltså en iPad som står för den höga slutsumman.

Den aktuella iPaden såldes på auktion i tisdags och ska alltså ha tillhört påven Franciskus. Ipaden i fråga uppmärksammades redan förra året, då det visade sig att påven hade gett den i gåva till en av landets präster. Prästen i sin tur donerade den till Francisco de Paysandu high school. Skolan har därefter auktionerat ut iPaden, som är komplett med Franciskus emblem och bär inskriptionen "His Holiness Francisco. Servizio Internet Vatican, March 2013" samt har ett certifikat signerat av påvens personliga sekreterare, Fabian Pedacchio Leaniz, för att få in pengar.

Franciskus har tidigare kritiserat den ortodoxa marknadsekonomin för att främja ojämlikhet och det är således inte första gången han donerat personliga tillhörigheter. Bara förra året, donerade han en Harley Davidson-motorcykel som han fått som gåva. När den uruguayanska prästen Gonzalo Aemilius fick iPaden av Franciskus, ska han ha sagt "may you do something good with it". IPaden ifråga inbringade 270 000 kronor och får väl lov att ses som "något gott" för Francisco de Paysandu high school.