Kalotten bars av påve Franciskus den 4 juni, 2014 under en audiens på Petersplatsen i Rom. En italiensk TV-reporter, som stod i publiken, räckte fram sin mössa till påven som i sin tur gav tillbaka sin egen.

Frederick James, auktionsförrättare hos Catawiki kommenterar auktionen: "Det är ytterst sällsynt att en religiös symbol av denna storleksordning säljs på auktion. Påvens kläder är gjorda specifikt för honom och efter hans död blir de automatiskt reliker, vilket innebär att de inte längre får säljas. Auktionen är en unik möjlighet för museer, samlare och hängivna katoliker att förvärva en "relik" och även att hjälpa andra genom att donera pengar för att rädda ett barns hjärta. Med tanke på påvens följare räknar vi med att se en tillströmning av bud från hela världen."

En del av slutpriset går till välgörenhetsorganisationen Save a child’s heart, som arbetar för att rädda liv på barn som kämpar mot hjärtsjukdomar.

Utöver denna auktion håller Catawiki en hel del auktioner för jordiska nöjen.

Klassiska bilar - fredag den 29 april, klockan 20.00

Röda mattan - lördag den 30 april, klockan 20.00

Exklusiva klockar – fredag den 22 april, klockan 20.00

Exklusiv etnografisk konst – söndag den 24 april, klockan 20.00

Exklusiva smycket – torsdag den 26 april, klockan 20.00

Exklusiva klockor – fredag den 22 april, klockan 20.00

Exklusiva handväskor – lördag den 23 april, klockan 20.00

Exklusiva damklockor – lördag den 23 april, klockan 20.00

 

Sist men inte minst, en sann raritet i form av detta fickur är daterat till det tidiga 1900-talet. Troligen kunde religiösa människor köpa fickur som dessa av pilgrimerna.

Exklusiva fickur – söndag den 24 april, klockan 14.00

Samtliga auktioner hos Catawiki hittar du på Barnebys!