Den tolv meter långa upplåsbara grisen skapades av konstnären och Air Artists grundare Rob Harris.

Det var när Pink Floyd framförde låten "Pigs (Three Different Ones)", som skrevs 1977 till albumet "Animals", som grisen fick representera de människor som stod på samhällets översta trappsteg.

Nu har Rob Harries storstädat sin ateljé för att kunna få plats att skapa nya verk, varpå han bestämt sig för att sälja grisen "Algie" tillsammans med andra spektakulära verk som fungerat som scenografier till flera av världens största band, såsom Rolling Stones, AC/DC, Iron Maiden och Bon Jovi.

- Det är sorgligt att göra sig av med dem men de får sällan se något solljus här, så jag blir glad om någon annan tar med dem ut på en promenad", säger Rob Harries till BBC.

Objekten som auktioneras ut hos brittiska auktionshuset Durrants den 15 september har ännu inte försetts med något utropspris, men man kan redan nu förmoda att intresset kommer att vara stort. För vem vill inte ha en tolv meter lång gris?

Särskilt när den heter Algie och har tillhört Pink Floyd.

Men...Nu tycks Pink Floyd ha krävt tillbaka sin gamla trotjänare.

Rob Harries låter nu hälsa att grisen ska tillbaka till Pink Floyd. Tydligen hade inte gruppen fått förfrågan om att köpa tillbaka grisen innan auktionshuset gick ut med meddelandet. Pink Floyd ville gärna ha grisen, varför försäljningen stoppas.

Varken auktionshuset eller du som auktionsköpare av kändisföremål går dock lottlösa.

Vid auktionen i september kan du  fortfarande köpa en rad uppblåsbara rockartefakter - till exempel det grishuvud som Pink Floyd-medlemmen Roger Waters använde under "The wall"-konserten i Berlin 1990 liksom karikatyrer av Freddie Mercury och Brian May från Queens turné 1986.

Här hittar du alla Pink Floyd-föremål på auktion just nu!

Här hittar du fler spektakulära föremål med anknytning till Pink Floyd som sålts på auktion!