Pontus Raud, projektledare på Supermarket öppnar upp sig om sina upplevelser och förväntningar inför veckan som kommer.

 

1. Vad ser du mest fram emot inför Stockholm Art Week?

- Jag ser fram emot den galna och livliga atmosfären som tar avstamp på den internationella konstmässan till förmån för konstnärer på Supermarket 2017. Det som är så fantastiskt med Supermarket är att vi presenterar konst som är så långt ifrån konsten man hittar på museum. Det är uppfriskande med konst som känns oförutsägbar, tankfull, provokativ, imperfekt, risktagande, desperat, intelligent, på gränsen till absurd, ärlig, upplysande, kraftfull, tätt prytt och för att summera alltihop - väldigt roligt!

2. Nämn en svensk konstnär som vi ska hålla ett extra öga på?

- Jag reste nyligen till Norrbotten där jag träffade en konstnär, Hanna Kanto, som målade det norra landskapet med dess mörka himmel och vintergatan. Hennes konst är mystisk och vacker och hon kommer ställa ut på Finnish TM Gallery, Supermarket 2017.

3. Berätta om din senaste konstupplevelse.

- För en månad sen gick jag i rask takt förbi den riktigt grymma utställningen av Twombly på Pompidou i Paris. Det var som förväntat och jag var nästan på väg att gå därifrån när jag plötsligt ...en våning ner fann en tavla av den franska konstnären Adrian Ghenie som fick mig att smälla av.. Jag fryste till i en halvtimme innan jag fick rusa iväg för att hinna med flyget hem.

 

Svarta Huset, Telefonplan, Stockholm.

LM Ericssons Väg 26, 126 26 Hägersten, Stockholm.

23-26 mars, öppettider: Torsdag-Lördag 11-20, Söndag 11-18.

Pressvisning 22 mars kl.15.