Nu har vi precis varit förbi Kamarade och packat ner utställningen Yesterday we wanted to be the sky, grupputställningen som vi arbetat med under större delen av året. Nu måste vi bara se till att skicka tillbaka alla verken som har hemvist i bland annat Marocco, Holland och USA... Det har varit fantastiskt att med helt fria händer få möjlighet att curera en fysisk utställning med konstnärer som vi verkligen uppskattar och har följt under en längre tid. No time to rest though - on the next some man säger.

På tapeten lite längre fram står ett superspännande och ambitiöst projekt vid namn Public Audio Image som förenar musik och samtidskonst på ett sätt som verkligen tilltalar oss. Upphovsmannen bakom projektet är konstnären och art directorn extaordinaire Slobodan Zivic som låtit 10 balla musiker fritt tolka ett varsitt verk genom att komponera ett unikt musikstycke.  Projektet kommer att presenteras som tio audiovisuella installationsverk i en utställning i vår (mer info kommer inom kort!) och bland musikerna finns Oskar Linnros, Familjen, Axel Boman och Anna Melina. Goes without saying att vi är superpepp att få förtroendet att curera projektet som kan ses som en hyllning till CD-skivan (minns ni den?) och samtidigt är en erinran om tingens förgänglighet. Som gammal storkonsument uppvuxen på 90-talet med ett nostalgiskt förhållningssätt till en tid innan streaming (skivbörsar, massbeställningar via Amazon, obskyra oberoende skivetiketter... ) träffar projektet helt rätt.

Vi är sedan tidigare mest bekanta med Slobodan i egenskap som konstnär som bland annat har ställt ut på det numera nedlagda Galleri Jonas Kleerup, men på meritlistan finns även ett antal uppmärksammade musikvideos och formgivning av skivomslag för Oskar Linnros, Tove Styrke (

[youtube id="lrW7g1y9kAI"]

Krigets Grammisnominerade Submission - regi av Slobodan Zivic