Förra veckan gjorde vi en liten summering av Market Art Fair efter vernissagen i torsdags och jag tänkte ta tillfället i akt och även lägga ut lite text om några höjdpunkter från den gångna helgen. Stockholm Art Week har onekligen vuxit till sig på relativt kort tid med hela fyra mässor (Stockholm Art Book Fair och Photomarket jämte Market och Supermarket) och en rad andra spännande events. Om arrangemanget sade en konstnär som ofta syns i vimlet; "I fjol visste man ju inte om man skulle ta det här på allvar, men i år känns det verkligen som att det händer intressanta grejer." My thoughts exactly. 

Utöver ett intressant samtal om samtidskonsten i den digitala sfären nere i studion på Market (C-print modererade, holla!), var följande höjdpunkterna för egen del;

Kanske det absolut häftigaste (och hipstertätaste) arrangemanget, och inte bara under helgen utan sedan Dackefejden, var nomadgalleriet Issues Gallerys andra utställning... På Mediamarkt i Gallerian! Galleriet hade tagit samtliga TV-skärmar i anspråk efter stängning för att screena videoverket, Center Jenny, av den balla performance/videokonstnären Ryan Trecartin som vanligtvis ställer ut med blue chip-gallerier som Andrea Rosen i NYC och Regen Projects i LA. Hats off. Other galleries; take note.

I fredags bjöds det även på spännande vernissager på det konstnärdrivna galleriet Kamarade (som vi skrivt om tidigare här på bloggen) och även borta på Söder i Gallery Steinsland Berliners regi. GSB har bjudit in Leo Fitzpatrick (kanske mest känd från Larry Clarks kultförklarade Kids från 1995) som gästcurator för en grupputställning som andas NYC med verk av bland andra Mark Flood, Gardar Eide Einarsson, Dash Snow och Brian DeGraw.

Ett annat intressant inslag under helgen stod gallerierna Stene Projects och Björkholmen Gallery och ett gäng antik - och designhandlare för. C/O Stockholm, en utställning där samtidskonsten mötte antika ting och designföremål i en alldeles fantastisk miljö, ägde rum i en privat våning (såldes nyligen för X antal miljoner av Sotheby's) på Västra Trädgårdsgatan. Utställdes gjordes bland annat fina skulpturer av Hans Isaksson och Gustaf Nordenskiöld (representerade av Björkholmen  Gallery respektive Stene Projects) och ett karaktäristiskt broderat verk av Per Fhager.