Den 12 februari håller Catawiki auktion, där inte mindre än 35 Ferraribilar går under klubban. En av auktionens toppnummer är en Ferrari Testarossa från 1988, som har ett utropspris på 1,4 miljoner kronor.

Nästa år är det 70 år sedan Enzo Ferrari grundade det klassiska bilmärket 1947 i Maranello, Italien och den här auktionen ger en unik möjlighet att ta del av denna fantastiska bils historia.

Ferrari är för många förknippat med den röda färgen, men varför just röd? Vid tidpunkten då märket grundades var Ferraris bilar målade i olika färger beroende på i vilket land de tillverkades. Enligt den kod som hade fastställts av International Automobile Federation (FIA), måste bilarna vara blå för Frankrike, gröna för England, vita för Tyskland och röda för Italien men i motsats till vad som tidigare antagits var Enzo Ferrari inte ett speciellt stort fan av den röda nyansen.

Idag har mer än 40 olika nyanser tillkommit sedan märket grundades, däribland Alfa Romeo, roma, vinrött, körsbär, Monza och vivo. Det enda som aldrig har ändrats är färgerna på Ferraris symbol i form av en svart häst mot svart bakgrund. 

Hela utbudet av Ferraribilar på Catawiki hittar du här!