Royal Girls av Jeanette Hayes

Konstrådgivaren och power quinnan Eva Livijn gör det igen. Denna gång har hon överträffat sig själv och sprängt alla gränser. Hon har bjudit in den amerikanska konstnären Jeanette Hayes och gör hennes första soloutställning i Sverige, curerad av briljanta Alida Ivanov.

Royal Girls av Jeanette Hayes

Till saken hör att hon gör inte bara en utställning. Hon hittar samarbetespartners, ambassadörer, rådgivande musor, skapar live performance och tar det till en helt ny nivå.

På öppningskvällen arrangeras ett “Dinner preformance” att äga rum med en eklektisk blandning av människor. Vid bordet sitter: Carl Bildt, Sofia Curman, Jeanette Hayes, Rick Herron, Eva Livijn, Martina Montelius, PG Nilsson, Ash Pournouri, Carin Rodebjer och Lydia Winters.

Jeanette Hayes (f. 1988) är baserad i New York och en gränsöverskridande konstnär. När ID Magazine listade sina 30 under 30 var hon en av de utvalda. Hon har även gjort omtalade samarbeten med Alexander Wang, Blackberry och Chanel. Har ni inte hört hennes namn innan är det dags att lägga det på minnet.

Rådgivande musor som har gått under namnet “Royal Girls Team” är Charlotte Birnbaum, Jeanette Hayes, Alida Ivanov, Eva Livijn, Magdalena Ribbing, Joanna Sundström och även min dotter Zoë som har varit med i hela hennes liv på denna resa.