Det brittiska auktionshuset Phillips bjuder in till auktion med enbart en samling etsningar av Lucian Freud, en av 1900-talets mest bejublade konstnärer och mästare inom grafikkonst. Merparten av etsningarna är tillverkade mellan 1982 till 2004, vilket är tiden då Freud återupptäckte och förnyade sig själv och riktade om sitt konstnärskap från måleri till grafik.

Innan 1982 hade Freud en 34 år lång paus från etsningskonsten, innan han beslöt sig att uppta den som en av sina främsta sysselsättningar. De sammanlagt 32 verken föreställer landskap och djurporträtt, men även skildringar av Freuds mest kända modeller så som Sue Tilley, Leigh Bower, David Dawson och dottern Bella.

Auktionens ledande objekt är verket Naked Man on Sofa från 1985, vilket är ett av två opublicerade verk som aldrig tidigare har ställts ut på auktion.

Konstsamlingen kommer stå som främsta objekt på en utställning tillägnad Lucian Freud på Phillips Berkely Square den 9-15 oktober och auktioneras sedan ut den 15 oktober.

Läs mer om Phillips här, som nyligen var aktuella med ett nytt rekord bord med skandinavisk koppling!

Se alla auktioner med Lucian Freud här!

Se aktuella auktioner hos Phillips här!