Nu bryter vi tystnaden efter några veckors uppehåll. Medan Stockholm växlar om till vaycay mode drar vi igång arbetet med utställningen Yesterday we wanted to be the sky som vi curerar på det balla konstnärsdrivna spacet Kamarade på Linnégatan i Stockholm om några veckor - vernissage fredag den 4:e september!

"When we were teenagers we wanted to be the sky" 

Utställningstiteln är tagen från låten Colors and the kids av Cat Power, en av våra all-time favoriter. Låten ramar in så fint vad utställningen i stort sett handlar om; känslouttryck såsom hopp, amibition och begär och livets flyktighet i största allmänhet. Det rör sig om en grupputställning med en salig blandning konstnärer - hela tretton till antalet - som vi är väldigt förtjusta i. Medverkar gör bland andra gamla favoriter som Slava Mogutin och yngre talanger såsom Yasmine Laraqui och Berber Theunissen som ställer ut för första gången i Sverige. Vi är så pepp! Ja, mark the date and watch this space som man säger..

Här nedan följer ett litet axplock av verk av de medverkande konstnärerna varav flera vi skrivit om tidigare här på bloggen.

 Sophie Mörner

 Ren Hang (igen)

 Slava Mogutin

Jwan Yosef

 Yasmine Laraqui

Brian Hubble

Jennifer Abessira

Casia Bromberg

Martin Gustavsson

Mads Teglers

Trinidad Carrillo

Theodor Johansson

Berber Theunissen