US Masters är den största och mest prestigefyllda golftävlingen av dem alla, och har sedan starten 1934 årligen spelats på samma bana. Årets upplaga avslutades för knappt två veckor sedan, där spanjoren Sergio García gick segrande ur. Förutom en rejäl prispeng tilldelades han, liksom alla tidigare vinnare, en grön kavaj. En kavaj som kommit att bli synonym med tävlingen och som även är många golfares stora dröm att äga.

Denna kavaj klubbades nyligen för drygt 1,2 miljoner kronor. Denna kavaj klubbades nyligen för drygt 1,2 miljoner kronor.

Den gröna US Masters-kavajen i fråga inhandlades redan 1994 på en second handbutik i Toronto, där en golffantast fick syn på den. Man har inte kunnat fastställa vilken golfare den tillhört men August National Golf Club, som arrangerar US Masters, har bekräftat att den är äkta.

Kavajen är ifrån 1950-talet och såldes i förra veckan på en onlineauktion i USA, som specificerat sig på golf-memorabilia. Startbudet låg på dryga 430 000 kronor men efter 15 minuter och 35 bud landade slutpriset på otroliga 1 244 000 kronor.

 

Kanske har du en oväntad guldkälla hemma? Testa gärna vår kostnadsfria värderingstjänst!