Hos prisbelönta designhandlaren Nordlings hittar du allt möjligt inom segmentet Modern Design. En av specialavdelningarna är moderna smycken. På bilden ovan syns ett vackert collier i silver med en rund bärnsten av danske smyckeformgivaren Niels Erik From. Smycket är tillverkat på 1960-talet och prislappen ligger på 7 000 kronor. 

Metallskålen på tre ben är formgiven av Cesar Stoffi och tillverkad av tyska Nagel. Skålen utgör även grundbulten i Nagels klassiska "bygge" av olika delar med ljushållare, och är därför betydligt mer ovanlig än de övriga delarna. Prislappen är 400 kronor hos Nordlings.

Nordlings säljer även den formstarka ringen i silver med en halvmåneformad skiva av lapis lazuli formgiven av Arne Johansen på 1960-talet. Prislappen ligger på väl investerade 2 900 kronor.

Hos Domino säljs Stig Lindbergs klassiska kaffeservis "Adam", tillverkad på Gustavsberg. Kopparna kostar 350 kronor styck.

Mer Stig Lindberg. Domino säljer även mästaren Stig Lindbergs absoluta klassiker "Berså" för 450 kronor styck.

Ribbhagen säljer den här fina skålen av Olle Olle som går att använda både som godisskål, ljusstake för värmeljus eller dryckeskärl om man så önskar. Skålen är tillverkad i förgylld koppar med hamrat mönster med röd utsida Finns även i andra färger. Prislappen ligger på 900 kronor och finns att köpa i butiken på Birger Jarlsgatan 2. 

Hos Ribbhagen finns i stort sett allt man kan hitta inom silver och smycken, från antikt till modernt. De här ljusstakarna i silver i gustaviansk stil är tillverkade 1903 hos CG Hallberg. Prislappen är 21 000 kronor. Given succé vid julklappsutdelningen.

Hos JP Willborg finns allt mellan himmel och jord. Möbler, konst, afrikanska skulpturer, men framför allt tusentals och åter tusentals av mattor från olika världsdelar, ålder och prisklasser. 

Ovan är ett par bokillustrationer ur "The Tokaido Road" av den berömde japanske konstnären Utagawa Hiroshige som levde mellan 1797 och 1857. Prislappen ligger på 1 950 kronor.

Aletorp Antik säljer champagneglas från 1800-talet. Prislappen är 250 kronor.